post

Det finns många anledningar till att man vill eller behöver köpa en smörgåstårta till det företag man arbetar i eller äger: Det kan vara allt från att någon har fått barn och man vill fira detta, att någon har fyllt år (kanske främst fyllt jämnt), eller någon ska avtackas, till att man ska ha en firmafest eller sammankomst. Kanske är det så att företaget fyller år och ska firas? Man kanske ska bjuda in vissa personer, hela företaget, kunder eller till och med människor från samhället. Det kan även röra sig om en invigning eller ett spännande möte som behöver firas på ett speciellt sätt.

Om man till exempel ska ha något slags möte eller annan typ av sammankomst som innebär att man ska bjuda på mat till människor med annan kulturell bakgrund, är en smörgåstårta ett spännande och roligt sätt att beskriva den svenska matkulturen med.

Varför ska man köpa en smörgåstårta?

Även här finns det många anledningar till varför man kan, eller snarare bör, köpa just en smörgåstårta till företaget. En anledning kan vara att smörgåstårtan tillhör den svenska mattraditionen och har varit populär ända sedan 1940-talet. Dessutom vet de flesta människor i vårt avlånga land vad en smörgåstårta är för något och hur den på ett ungefär ska smaka, vilket gör att en smörgåstårta känns tryggt att bjuda på.
En smörgåstårta ersätter den varma maten utan att för den sakens skull vara för enkel för att bjuda på. Den ses ibland som en buffé utifrån att den står framme och man kan ta om portioner. En smörgåstårta är också ett perfekt alternativ om man är lite osäker på exakt hur många människor som kommer då det inte behöver vara exakt antal portioner som det hade behövt vara om man till exempel skulle ha bjudit på en middag med specifikt antal kuvert.

Att köpa smörgåstårta till sitt företag är också enkelt och smidigt, det går att göra enkelt själv och förbereda innan, eller så köper man från en matbutik, konditori eller bageri. Dessutom tilltalar smörgåstårtan oftast de flesta människor och kan varieras utifrån smak, allergier och så vidare för att passa olika människor som arbetar på företaget. Vidare har en smörgåstårta många olika fördelar jämfört med andra maträtter, till exempel är den lite festligare eftersom den kan garneras på olika sätt. Om någon fyller år så kan det ju vara roligt att skriva personens namn med hjälp av räkor eller liknande?!