post

Att fira ett nyfött barn genom att samla familj och vänner, är ett fint och härligt sätt att välkomna barnet in i den nya världen. Firandet kan man göra genom ett traditionellt dop eller de nyare och populära varianterna av namngivningsceremoni eller namnkalas. Det mer traditionella dopet är just ett välkomnande in i den svenska kyrkan samtidigt som det är ett firande av barnet, medan namngivningsceremonierna kan vara lite mer individuellt anpassade och utförda. Oavsett vad man väljer så är det alltid tacksamt för den som planerar ceremonin och medföljande mat och fika, att välja mat och fika som går att förbereda. Och då är en smörgåstårta perfekt att göra eller köpa! På ett dop är en smörgåstårta dessutom en klassisk mat som tilltalar de flesta.

En smörgåstårta vid dop är alltid uppskattad

Precis som vi skriver så är en smörgåstårta vid ett dop, alltid uppskattat. Det är relativt enkelt att göra, går att variera i nästintill oändlighet samt går att förbereda innan själva ceremonin för att spara tid. För vem vill tillbringa sin tid i köket och missa hela eller delar av den spännande och härliga ceremonin? Antagligen ingen. Att göra en smörgåstårta dagen innan är inga problem, utan den blir snarare godare och godare ju längre den får stå. Däremot bör man vänta med att garnera samma dag så den inte blir tråkig.

Dessutom är det perfekt med en smörgåstårta vid dop eftersom det kan vara många människor som är inbjudna, vilket gör att man annars behöver göra mycket mat. En smörgåstårta är en riktigt bra idé eftersom den kan varieras, både utifrån smak, allergier och så vidare för att alla de inbjudna ska kunna få en riktigt god bit mat vid ceremonin. För barnens del kan det vara till exempel en god idé att ha en smörgåstårta med lite mildare smaker som de känner väl till. En smörgåstårta är vidare inte heller särskilt dyr att köpa för att undvika att tillverka den själv överhuvudtaget.

Efter man har ätit smörgåstårta vid dopet, skulle vi rekommendera att man bjuder kanske på något annat än just tårta. För vissa betyder en tårta mycket och vill gärna ha det på dopet eller ceremonin, och det är givetvis upp till sig själv! Men det kan vara fräscht att bjuda på något annat än tårta eftersom smörgåstårta kan vara ganska mastig. Frukt, småkakor eller bullar kan vara nya, roliga och bra efterrätter till dopfikat.