Något av det mest omständliga man kan göra i matväg är en smörgåstårta. Visserligen är inget av stegen till en färdig tårta särskilt svårt, men det tar tid ändå. Det är många steg som måste gås igenom, röror som ska röras ihop och så vidare. Precis när man tror att allt är klart för fyllningarna så kommer man på att den ju också ska dekoreras, och det blir inte alltid så bra. För att undvika att tvingas bjuda din familj eller dina gäster på en smörgåstårta som smakar mjäkigt och dessutom ser ut som att en femåring har dekorerat den, kan du istället ta saken i egna händer och låta någon annans händer göra smörgåstårta. Våra till exempel.

I de fina trakterna kring Enskede-Årsta-Vantör bjuder säsongerna på många tillfällen då en smarrig, fint dekorerad smörgåstårta från oss på Bromma Deli passar perfekt.

Smörgåstårtans kung

Om man bor i en storstad som Stockholm, kanske i Enskede-Årsta-Vantör, kan man ibland drabbas av de mest oväntade problemen. Ett sådant har att göra med smörgåstårtor; det är nämligen så att hundratals caféer och restauranger erbjuder den här svenska klassikern, men som lekman är det omöjligt att veta vilken som är bäst. Man kan inte testa sig genom utbudet, utan ofta slutar det med att det geografiska läget får bestämma. Man beställer tårta från stället som ligger närmast. Nu finns det dock en lösning på problemet som innebär att du inte behöver stå ut med en mindervärdig smörgåstårta, utan kan räkna med en som är krämig, god, salt och härlig, och riktigt, riktigt snygg. Genom att beställa från oss på Bromma Deli garanterar du att smaken och utseendet sitter och får dessutom hem smörgåstårtan till din dörr i till exempel Bandhagen, Hagsätra, Stureby eller Rågsved. Färsk och fin! Om du behöver porslin för att slippa slita på ditt eget, eller om du ska bjuda hela grannskapet Örby på smörgåstårta och inte har nog med tallrikar, kan vi ta med det också.

Odling i storstaden

Ett annat problem som kan drabba stadsbor är det här med de gröna plättarna. Vi pratar inte om en mystisk hudsjukdom nu, utan det faktum att det inte är lätt att se grönt som boende i en storstad. Stadsförvaltningen i Enskede-Årsta-Vantör har därför bestämt att försöka hjälpa de boende i stadsdelen på traven och lanserat ett koncept som de kallar för stadsodling. Det innebär att du som boende i Enskede, Årsta eller Vantör och dess stadsdelar, får lov att odla på stadens mark.

Man går samman med ett gäng kompisar och sätter igång. Genom att bilda en så kallad odlingsgrupp får ni en pallkrage av stadsdelsförvaltningen. Det är också de som bestämmer var er gröna plätt ska stå, men sen får ni fria händer att stoppa ner frön av alla de slag. Kanske är ni sugna på en massa fina blommor? Pioner, gerberor, prästkragar eller varför inte en rosbuske? Bara er fantasi sätter gränserna. Eller så kör ni ätbart: morötter, sallad, tomatplantor som doftar så där gott i solen, jordgubbar eller gurkor. Eller kanske kryddor? Timjan, salvia, rosmarin, oregano, det finns hur mycket som helst och tar man bara reda på exakt hur de ska skötas så är det inga problem att få igång en finfin liten odling.

Belöningen efter slitet

När trädgårdsarbetet är avslutat kanske det kan smaka med lite smörgåstårta? Vi levererar inte bara till bostäder och kontor i Enskede, Årsta och Vantör, utan också till pallkragar och nyetablerade odlingar. Inga problem. Testa till exempel vår lyxiga smörgåstårta Skagen, som ni garanterat förtjänat efter att ha slitit med era odlingar.