Vad passar bättre på ön Kungsholmen än en smörgåstårta fylld med havets läckerheter? Omgiven av Riddarfjärden, Mariebergsfjärden, Mariebergssundet och en massa andra sjöar, vikar och kanaler ligger Stockholms vackraste ö, mitt i innerstaden. Kungsholmen är full av liv och det händer alltid mycket roligt här, där vi på Bromma Deli vill vara delaktiga och bidra med smarriga måltider. Vi kan också ställa upp och komma med både tallrikar, bestick och glas, samt personal, om det är ett sådant stort och högtidligt event ni ordnar.

Härliga saker som händer på Kungsholmen inkluderar bland annat Kronobergs parklek, Fredshällsbadet och Rålambshovspark där man kan sporta eller bara softa.

Kronobergs Parklek

Hur jobbig vardagen än känns med stress och press och hämtning på förskola, så kan även sommaren kännas lång när alla ungarna plötsligt är hemma istället. Som tur är finns det mycket kul att göra på Kungsholmen, även för barnen. Ett mysigt alternativ är till exempel att packa matsäck, och då inte torra kex och några skivor gurka, utan bra, smarrig mat. En smörgåstårta till exempel. Den är ju oftast framträdande på fester som student eller konfirmation, men passar faktiskt perfekt även för en somrig picknick i gräset. Oavsett om ungarna gillar leverpastej, skinka, tonfisk eller räkor så finns det ett alternativ. Vi på Bromma Deli är dessutom stolta över vår vegetariska smörgåstårta som kan vara ett bra val om man tröttnat på klassikerna.

Ta med er barnen och matsäcken till Kronobergs parklek en onsdag. Där hänger nämligen barnens favorit, sjörövaren Glade Pricken. Hen bjuder på allsång alla onsdagar och får hela parken att svänga. Dessutom finns det en hoppborg och en karusell här från och med eftermiddagen, förutom alla andra grejer och lekplatsen som finns i parken såklart.

Fredshällsbadet

Fredhällsbadet är ett av Stockholms första solbad och har funnits sen början av 1900-talet. Det är ett klippbad, det vill säga, det har varken sand, bollplaner eller gräsmattor, utan man badar och solar direkt på klipporna som vetter mot Essingefjärden. För att hänga här en varm sommardag tar man sig till Kristinebergs tunnelbanestation och går sen snabbt och lätt över.

På senare år har det blivit mer och mer populärt för stockholmare i lägenhet att ordna sina fester utanför det egna hemmets begränsade utrymmen och istället ta partyt till öppna områden, där många får plats. Fredhällsbadet är en sådan plats. Med catering från oss kan gästerna njuta av både salta bad och salta smörgåstårtor med alla möjliga fyllningar. Får vi dessutom skicka med porslin så slipper ni även det problemet.

Rålambshovspark

Många uppskattar Rålambshovsparken mitt på Kungsholmen för sina roliga aktiviteter, andra föredrar den för att barnfamiljerna tenderar att vara någon annanstans. På somrarna kan man ta med sig sin smörgåstårta hit, eller be oss på Bromma Deli leverera den rakt fram till er picknickfilt. Där tar ni kanske en paus från sportiga grejer som fotboll, boule, beachvolleyboll eller brännboll, alla går det bra att spela i parken. Eller så kanske ni bara ligger och solar, slöar och slappar och njuter av friheten i att kunna göra vad man vill. I parken finns också Parkteaterns utomhusteater som spelar teaterstycken för barn och vuxna hela sommaren. Finfin underhållning i vacker utomhusmiljö, det kan knappt bli bättre.

Det härliga är att Rålambshovsparken är fin även på vintern. Naturligtvis är det kanske inte i bikini eller shorts man hänger på gräsmattan just då, men att ta promenader mellan snötyngda trän och dricka varm choklad och äta smörgåstårta på en bänk, medan andedräkten bildar moln utanför munnen, kan var väldigt mysigt.

Tröttnar man på ”Rålis”, kan man ta sig till fots längs med Norr Mälarstrand eller över över Västerbron till Södermalm.