Även i de exklusiva områdena på Östermalm i Stockholm bor det människor som har vett nog att uppskatta våra goda smörgåstårtor. Bromma Deli fixar käket, oavsett var i stan du befinner dig. Dessutom händer det mycket i dessa trakter, året om, som skulle vara utmärkta tillfällen att slå till på ett gäng smörgåstårtor. Det finns inte många lägen då det inte smakar fantastiskt med en bit saftig smörgåstårta fylld med till exempel leverpastej och skinka, eller varför inte tonfisk och skagenröra?

Vare sig det är Stockholm Marathon, Hjärtbarnsloppet eller Technomässan, så finns det en anledning att bjuda in vänner och grannar till folkfest på gator och torg. Det finns i våra gener att gå ut och fira tillsammans när humöret är på topp. Vi är sociala varelser som uppskattar varandras sällskap, och naturligtvis gärna över lite god mat och dryck.

ASICS Stockholm Marathon

Är du själv som ska snöra på dig löparskorna och testa formen i ASICS Stockholm Marathon så vågar väl inte ens vi, mästarna på smörgåstårta, rekommendera den som just uppladdning inför en så extrem idrottsprestation. Inte heller har vi så stor koll vilken mat som faktiskt är bäst innan man ska tackla 42 kilometer i springande tempo.

Vad vi dock kan rekommendera, är att publiken som samlas längs Stockholms gator för att heja på med fördel kan mumsa smörgåstårta. De behöver ju också hålla energin uppe för att kunna heja hela tiden som idrottsmännen behöver på sig. Ring bara en signal till oss så kommer vi förbi med ett gäng smörgåstårtor.

Det roligaste är att alla löparna passerar genom Östermalm två gånger. Först precis i början när pigga ben studsar förbi längs Strandvägen vid Nybroplan och vidare mot Gamla stan. Andra gången är de kanske inte fullt lika pigga längre, men har inte heller så långt kvar innan målet inne på Stockholms stadium är nådd. Kilometer 28 och 29 går vid Djurgårdsbron, återigen längs Strandvägen och sen fortsätter banan igen med riktning mot Skeppsbron.

Efter loppet passar våra smörgåstårtor också bra, som återhämtningsmat och belöning för en avklarad prestation på toppnivå.

Hjärtebarnsloppet 2016

För er som inte klarar av att springa 4,2 mil finns Hjärtebarnsloppet som ett alternativ. Loppet finns för att samla in pengar till Hjärtebarnsfonden och öka medvetenheten hos oss alla om hur många barn som faktiskt föds med hjärtan som inte fungerar. Vuxna kan springa Hjärtebarnsloppet som är fem kilometer långt, i två olika klasser. Antingen går man eller så springer man.

Barn kan köra Minimaran istället, den är för ungar mellan 5 och 13 år och sträckan är 4,2 kilometer, en tiondels maraton alltså. Banan går i Östermalms grönaste naturområde Lill-Jansskogen och är en familjefest utan dess like. Här passar ett par smörgåstårtor från vår cateringverksamhet också bra. Antingen tar ni med dem i en kylväska och kalasar efter att loppet sprungits, eller så hejar ni kanske bara på alla glada ungar som kutar och äter smörgåstårta under tiden.

Technomässan 2.0

För en annorlunda upplevelse som inte har med varken välgörenhetslopp eller långa springsträckor att göra, kan man ta sig till Hedvig Eleonora kyrka och gå på Technomässa. Det handlar om att förnya det svenska gudstjänstutbudet genom att fylla kyrkan med rök, ljus, technomusik och massor av danssugna besökare. Den anrika kyrkan fungerar perfekt som klubblokal låter en av initiativtagarna hälsa och hoppas att evenemanget ska komma att bli en tradition. Vi på Bromma Deli ordnar gärna några smörgåstårtor också, för besökare som behöver energi och något att stoppa i magen. Då kan man kombinera detta coola event på Östermalm med häftig musik och läcker mat.