Säg smörgåstårta och de flesta tänker tillbaks på studentfester och konfirmationer då de vackert dekorerade festmåltiderna stått på dignande bord och lockat med alla sina lager. Men smörgåstårta är ju knappast något som bara får lov att ätas när någon slutat gymnasiet eller gått och läst med en präst. Den svenska klassikern är perfekt vid flera olika tillfällen, den kan kallas in vid festivaler, picknickar och långa dagar med barnen. Naturligtvis är det extra skönt om man slipper spendera timmar med att lägga ihop tårtan själv. På Södermalm kan vi ordna smörgåstårtor av alla de slag och till alla tillställningar.

Gatufestival i ordets rätta bemärkelse

Open Streets är gatufestivalen på Södermalm som bokstavligt talat är en gatufestival. Under ett antal lördagar på sommaren stänger man Götgatan för att folk ska kunna hänga där, umgås och lyssna på musik. Det handlar om att få ut människor utanför sina hus, för att de ska kunna umgås med sina grannar och njuta av vädret.

Mellan Folkungagatan och Ölandsgatan är Götgatan förvandlad till ett mingelstråk där öar av konstrgräs och sköna trädgårdsstolar bjuder in till häng. Här passar det fint att mumsa på smörgåstårta från oss på Bromma Deli. För att allt ska vara så smidigt som möjligt kan vi dessutom leverera maten med porslin och bestick så att ni slipper tänka på det också. Allt för att ni ska kunna hänga på Open Streets, njuta av solen och god mat och bara vara.

Proffspicknick på Skinnarviksberget

Alla minns vi matsäck man fick med sig på utflykt när man var liten eller maten som man packade ner när det var dags för picknick på sommaren. Den var aldrig särskilt spännande. Eller så var den det, men efter att ha blivit nertryckt i några plastlådor och omkringburen i flera timmar så finns det inte många sorters mat som smakar fantastiskt. Osten blir varm och klibbig, salamin svettig och grönsakerna torra.

Skippa detta och beställ picknickmaten från oss istället! Vi levererar direkt till parken så att du kan sitta och njuta av utsikten över Kungsholmen, Gamla Stan och Stockholms Stadshus. Eller så hänger du nere i parken istället och njuter av smörgåstårta där istället. Det finns allt från leverpastej och räkor till skagen och vegetarisk att välja på, och dessutom kan vi också här skicka med porslin och bestick så att ni får till en riktig fest, trots att ni hänger på en filt i en park på Södermalm och inte på galamiddag på Grand Hotel.

Häng med barnen

Även du som inte har timmar av tid att hänga i en solstol på en gräsplätt på avstängda Götgatan, eller ligga på en filt i parken och läsa en bok en hel lördag, har möjlighet att njuta av våra goda smörgåstårtor. Ofta är det barnen, våra älskade barn, som inte riktigt har tålamod till att sitta tyst bredvid mamma eller pappa när denne umgås med andra vuxna och inte gör mycket roligt alls, enligt barnen.

Roligare för barnen är det att bli av med springet i benen, kanske med hjälp av Bamse, Lille Skutt och de andra karaktärerna från Rune Andreassons populära serietidningsfigurer. På Södermalm, i närheten av Skanstullshallen, går varje år Bamseloppet, Sportcamp Run, av stapeln. Det är ett springlopp för barn och ungdomar till förmån för Läkare Utan Gränser. Efteråt kan alla duktiga ungar belönas med stora bitar saftig smörgåstårta som vi utan problem gör iordning till de små idrottarna. Ofta blir det lite folkfest på Södermalm när Bamseloppet gått av stapeln och om vädret är bra och solen skiner, förlängs ofta festen och smörgåstårtan flödar samtidigt som människor umgås och njuter.