post

Smörgåstårtan är åter igen en populär rätt på de svenska kalasborden! Smörgåstårtor kan varieras i det oändliga och innehålla en rad olika smaker. Vegetariska smörgåstårtor innehåller mycket grönsaker och ibland även frukt och nötter. Klassiska smörgåstårtor innehåller för det mesta lax och räkor men också skinka och rostbiff. Brödet är en viktig beståndsdel i smörgåstårtan och utgör själva stommen i bakverket. Det finns olika typer av bröd som passar bra till smörgåstårta och som alla har lite olika karaktär. För den som har tid kan man också baka sitt eget bröd.

Olika sorters bröd till smörgåstårta

De flesta smörgåstårtor tillverkas på vitt formbröd eller landgångsbröd. Om du bakar ditt eget bröd till smörgåstårtan kan du till exempel använda en långpanna för att få rätt form. Man kan sedan skära brödet i olika former, fyrkant, hjärta, runt etcetera för att få en personlig prägel på smörgåstårtan. På senare tid har det blivit populärt att använda surdegsbröd till smörgåstårta vilket ger en helt annan smakupplevelse. Om man bakar sitt eget bröd till smörgåstårtan ska man alltid använda bakpulver som gör brödet extra luftigt. Degen behöver bara jäsa en gång om man använder bakpulver vilket också gör att du tjänar in en massa tid.

Saftigt bröd

För att få rätt textur i den färdiga smörgåstårtan är det viktigt med bröd som kan suga åt sig fukt. Det finns många olika sorters bröd att välja bland och valet bör utgå ifrån övriga ingredienser i tårtan. Ett grövre bröd med mycket fibrer ger en helt annan upplevelse än ett ljust och luftigt. Vidare kan brödet varieras och en tårta kan vinna på att ha en kombination av olika typer av bröd. I listan över smörgåstårtor framgår några av de brödsorter som används för att er smörgåstårta skall bli en fullträff! Vid behov kan man även gå in för en glutenfri variant.

Beställa smörgåstårta

Att komponera smörgåstårtor och mingelmat kräver stor insikt i hur de olika smakerna och texturerna fungerar tillsammans. I dagsläget köps flertalet smörgåstårtor därför in utifrån de önskemål eller färdiga erbjudanden som finns tillgängliga. Det är viktigt att smörgåstårtor serveras färska och i rätt temperatur. Därför levereras samtliga tårtor direkt till kundens evenemang. Oavsett om man söker traditionella smörgåstårtor eller något alternativ till dessa, finns inga gränser för vad man kan åstadkomma. Såväl kött som fisk och vegetariska alternativ är vanliga att bjuda på för den som agerar värd.